Hih, kuvia käsitellessäni huomasin, että viimeaikaiset tuotokseni ovat kerrassaan vihreitä. Sattumalta. Tänä keväänä kannoin kirppikseltä violettia Cottonellaa ja 2 jämäkerää vihreää mohair-lankaa - 30 g molempia. Toinen mohaireista on paksua perusvihreää ja toinen sammaleenvihreää ohutta. Ohuemmasta tuli tehtyä "puuhkatus", kun juuri silloin ei oikeen mikään muu homma napannut ja halusin jotain äkkiänopeeta valmiiksi. Nooh, eihän se heti valmistunut. Huomasin onneksi ajoissa, että nyt lanka loppuu ja aloitin päättelemisen, mutta tuli liian kireä ja olis pitänyt purkaa. Huivi unohtui viikoiksi, mutta inspiksen iskiessä valmistui. Puuhkasta tuli piiitkä, joten rypytin satiininauhalla. Kuvaa klikkaamalla yksityikohtaan.

112934.jpg

Eurokankaaseen mennessäni erehdyin Pellava Sopin alennusvillalankaan. Liukuvärjättyä vihreätä lankaa lähti kotiin vain 140 g. Ajattelin ensin testata ja hankkia sitten lisää. Testityönä syntyi sitten Liisan lilja -huivi

112942.jpg

Bongasin ohjeesta virheitä, joista johtuen ensimmäiset 3 liljaa tuli purettua muutamaan otteeseen, mutta sitten alkoi sujua. Ja seurauksena hirvittävät himot! "Vielä 1 kerros ja sitten nukkumaan.." meiningillä meni muutama ilta. Eh, tai yö oikeastaan. Pahimmillaan pääni putosi tyynylle vasta kellon viisarien osoittaessa 03:00. Viimeisiä kerroksia tehdessä jännäsin, että osaanko lopettaa oikeaan aikaan. Ohjeessa luki 6 kukkaa kärjestä lukien, mutta kuten kuvastakin näkyy, lankaa riitti vain 5,5 liljaan. Viimeistelyn 4 kerrosta aina oikein jäivät tämän huivin osalta vain kahteen. Kyllä tuossa silti on kokoa ihan tarpeeksi. Pisimmältä sivultaan taisi olla 1,55 m. Lanka oli toki halpaa, mutta empä tuota tiedä viitsiikö sitä enempää hamsteroida. Kutominen oli "tikkuista". Langan joukossa oli kosolti josmitä roskaa ja välillä oli ohuen ohuita kohtia, että pelkäsin menevän poikki neuloessa. Pesun ja pingotuksen jälkeen tuntuu mukavammalta, muttei kovin pehmeältä.

112941.jpg

Tämä myttynen on kesken. Siitä pitäis tulla Moda 3/2006 malli 22 mukauttaen. Lankana Samos ja väri vihreä khaki tms. eikä harmaa kuten kuva väittää. Olis tarkotus tehdä vähän lyhyempi kuin ohjeessa. Silmukkamäärät ja mitat eivät täsmänneet, mutta useamman aloituksen jälkeen päädyin näihin lukuihin. Kaiken lisäksi päätin tehdä taka- ja etukappaleet yhtäaikaa. Työn edistyessä on kyllä käynyt mielessä, että jossain vaiheessa ratkaisu varmasti kaduttaa... Sitä kun ei tullut ajateltua koko projektia alusta loppuun, kun oli pakko saada aloitettua heti NYT. 10 cm kuluttua on edessä kädentien kavennukset, joita siis odottelen kauhulla.

Sadesää näyttää edelleen jatkuvan, joten neule taitaa edistyä tänäänkin. Huiviinkin pitäs saada hapsut ja mustikkapipon voisin taas purkaa ja aloittaa neulekoneella uudestaan. Mutta ennen "töitä" taidan käydä nauttimassa sateen raikkaudesta.