Virkattu kukkahuivi valmistui jo viime viikolla, mutta lähti uuteen kotiinsa vasta maanantaina. Ennen lähtöään kukkaset hullaannuttivat kesälomalaisia ja kun vielä perille päästyäänkin huumasivat kesälomaihmisiä, niin aloin ihmetellä - Eiväthän kukkaset edes muistuta unikkoja saati muitakaan vastaavia kasveja?

114206.jpg
Mukailtu malli: Novita Kevät 2006, ponchomalli19
Lanka: Novita Butterfly, luonnonvalkoinen (vajaa 200 g)

Hienoa, että onnistuin toteuttamaan tilaajan unelman. Olihan tuota mukavaa tehdäkin - Siis sen jälkeen, kun olin päättänyt uskaltaa aloittaa projektin vain kahdella kerällä. Miksiköhän se silloin niin huolestutti? Olishan niistä kukkasista voinut sitten kasata jotain muuta :)

Siivosin eilen lankavarastojani ja pakkasin pahvilaatikoihin 58 kerää Wool- ja Florica-lankoja varastoon vietäväksi. Jämälangat kerin kerijällä uusiksi, vähemmän tilaa vieviksi, keriksi ja löysivät paikkansa tällä kertaa samasta lankakorista. Sukkalangat (villasekoitteet) asettuivat odottamaan sukkaprojekteja kirjahyllyn alavitriiniin, josta myös mulkoilee 2 kerää lilaa Hippyä - Mitä ihmettä niistä tekisin? Ehkä päätyvät johonkin sekoitteeksi. Jostain syystä "klimppilangat" eivät oikein inspaa... Neulekonelangat puolestaan lähestyvät neulekonetta, mutta lepäävät toistaiseksi lankakorissa. Neulekone puolestaan sai ylleen sinisen polyester-kaavun pölysuojaksi, kun vihdoinkin olin saanut kaikki neulat aseteltua paikoilleen ja öljyttyä!

Neuletakki on masentunut :( Huomasin jossain vaiheessa, etten ollut lukenut ohjetta tarpeeksi pitkälle ja nyt sitten huolestuttaa, että saanko tuon onnistumaan. Päätin jatkaa niin kuin olin tehnyt viimeiset 10 cm, mutta kun ei tässä kuitenkaan tekisi mieli tehdä turhaa työtä.. Kyllähän tällä tavalla sain jännitystä elämääni, mutta just tästä jännityksestä en pidä ollenkaan :/ Huoli onnistumisesta haittaa myös motivaatiota ja työn ottaminen käsiin ei tunnu mukavalta, kun mielen tulee heti että "vielä kymmenisen senttiä ja sitten saanen purkaa" :P Samos-takki on siis nyt siinä vaiheessa, että teen etuosia ja takaosaa yhtäaikaa. Molemmissa etuosissa on 2 lankakerää ja takakappaleessa 1 kerä. Silloin tällöin pitää keskeyttää, kun en tahdo saada sotkulta selvää, että mikä lanka on mikäkin. Mukavan tuntuista lankaa neulottavaksi. Tuotoskin tuntuu kivan pehmeältä. Mitä jos tuosta(kaan) ei tule sopivaa muistaen moka-pitsipaidan?